Роман Сущенко / REUTERS

Звільнений у рамках обміну з РФ український журналіст Роман Сущенко висловив вдячність за своє повернення в Україну президенту України Володимиру Зеленському, колишньому главі Української держави Петру Порошенку і президенту Франції Еммануелю Макрону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції у Києві.

«Я хотів подякувати двом президентам, завдяки яким ми зараз з вами спілкуємося і ще 34 брати по нещастю повернулися додому – це Володимиру Зеленському та Петру Порошенку», - заявив він.

Відео дня

Сущенко зауважив, що вчора провів зустріч з Порошенком, і висловив сподівання, що проведе зустріч із Зеленським.

«Також хотів би подякувати президенту Франції Еммануелю Макрону, який брав безпосередню участь у цьому складному процесі, а також нашим дипломатам - починаючи від глави МЗС і закінчуючи консулами, які працювали на ворожій території», - заявив журналіст.

Крім того, він висловив вдячність українським дипломатам в багатьох країнах світу та міжнародних організацій і своїм адвокатам.

Читайте також"Наручники закрили ганчіркою": Фейгін розкрив подробиці звільнення Сущенка

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента «Укрінформу» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, і звинуватила в шпигунстві.

4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав цей вирок законним.

7 вересня цього року в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

За даними омбудсмена Людмили Денісової, в Росії продовжують утримувати 113 українців, серед яких 89 кримських татар. Також Денісова повідомила, що 10 звільнених українських бранців помилував президент РФ, а Бекіров та моряки були звільнені під особисті зобов'язання.