Тарас Батенко

Таку думку висловив із трибуни Верховної Ради співголова депутатської групи «За майбутнє», голова партії УКРОП Тарас Батенко. Тому депутатська група «За майбутнє» відстоює позицію, що закон про імпічмент треба писати не під конкретного президента, а на десятиліття вперед.

«Поряд із законом про імпічмент має бути скоригована стаття 105 Конституції України, яка стосується повної недоторканності президента. Має бути скасована недоторканність посади, а не конкретного прізвища. Не дай Боже, після президента Зеленського прийде людина, яка захоче узурпувати владу. А в парламенті не буде можливостей застосувати ніяких обмежень, бо він може бути ручним, і 338  голосів ніколи не знайдеться. Думайте не про перший рік роботи парламенту, а про наступні десятиліття. Так вимагають наші виборці», – наголосив Тарас Батенко.

Сьогодні на сесійному засіданні Верховної Ради розглядалася постанова про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент). У цьому законопроекті, зокрема, передбачено, що Верховна Рада має право ухвалити рішення про імпічмент, якщо за проголосує три чверті народних депутатів. Утім, голосів для того, щоб скасувати ухвалений законопроект, не вистачило.

Відео дня