Парубій заявляє, що ДБР відкрило проти нього кримінальне провадження / фото УНІАН

Екс-голова Верховної Ради, народний депутат від "Європейської солідарності" Андрій Парубій заявляє, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нього.

Про це йдеться у дописі на сторінці Парубія у Facebook.

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає "масовими заворушеннями", - наголосив Парубій.

Відео дня

Читайте такожУ кабінеті директора ДБР Труби знайшли "прослушку" (фото)

Він зауважив, що його "здивувало" те, що у тексті "не було (поки що) формулювань про "організацію, координацію і здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами "Майдан", "Революція Гідності", про "незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича", про "захоплення влади організованою злочинною групою", про "злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір з братньою Російською Федерацією" і т.д.".

Водночас, на думку Парубія, "це вже досить виразно прочитується між рядками".

"Але відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу - восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі - тут вже класифікується однозначно, як "факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території Одеси".

Парубій наголосив, що "як і на Майдані, як і в АТО, як і під час захисту наших південних областей, зупиняючи "русскую весну", я робив все можливе для захисту України".

До свого допису він додав фото документа від ДБР, який датовано 16 вересня.

facebook.com/andriy.parubiy