Дату зустрічі "належить погоджувати", заявляє Пєсков / УНІАН

У Кремлі заявляють, що "особливий статус" за "формулою Штайнмаєра" передбачається безпосередньо для так званих "ДНР" і "ЛНР", підготовка до саміту лідерів країн "нормандського формату" триває.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУкраїна висунула РФ свої умови для переговорів у "нормандському форматі"

Відео дня

"Зараз ведеться підготовка, ведеться робота по лінії помічників президента, по лінії відповідних відомств. Забігати наперед не буду - термінів наразі немає, їх потрібно погодити. Йдеться про чотирьох глав держав, які, природно, мають вельми насичений графік. Тільки-но ці графіки будуть суміщені і утворяться дати, ми вас поінформуємо", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, з якими пропозиціями президент Росії Володимир Путін приїде на зустріч глав держав "нормандської четвірки" і коли вона може відбутися.

Крім того, він підкреслив, що Україна "зараз підтвердила" раніше дану згоду екс-президента України Петра Порошенка на "формулу Штайнмаєра".

"З "формулою Штайнмайера" Україна погодилася кілька років тому. Це зробив президент Порошенко. Зараз цю згоду було підтверджено, і так позитивно це підтвердження сприймається", - сказав Пєсков.

На питання, кому за цією формулою буде надано "особливий статус", Пєсков відповів: "Безумовно, там йдеться про врегулювання з "ЛНР" і "ДНР". Звичайно, йдеться про ці дві "республіки".