Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що у разі висування неприйнятних для України умов на переговорах у "нормандському форматі" почнеться пошук інших шляхів для вирішення ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону.

Читайте такожЗеленський про "формулу Штайнмаєра": я, як Ван Дамм, у конкретному шпагаті

Відео дня

Відповідаючи на питання про те, які умови можуть бути для України неприйнятними для досягнення миру та реінтеграції Донбасу, Зеленський сказав: "Якщо в цілому ми не зможемо знайти діалог... Якщо ми не зможемо в "нормандському форматі", я це відчую просто як людина, якщо я відчую, що діалогу не буде - діла не буде. Я це відкрито розкажу на "нормандському форматі".

"Якщо я відчую, що ми дійсно всі готові... щось робити для того, щоб припинити війну - ми будемо це робити й будемо говорити про формат виведення військ і йти за цим сценарієм", - сказав президент.

В іншому разі, як пояснив глава держави, якщо йтиметься про те, що Україна "не зможе ніяк контролювати ні вибори, ні наш кордон", то буде пошук інших шляхів розв'язання питання по Донбасу.

"Якщо я це відчую... Я повернуся до вас і ми більше ніколи не будемо йти, найближчим часом, при цій владі, не будемо йти по цьому плану, а будемо шукати інші варіанти", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, раніше Зеленський заявив, що виступає за винесення питання про повернення анексованого Криму на обговорення в рамках зустрічей у "нормандському форматі".