Олександр Данилюк / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звільнення Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України не пов'язане з питанням "ПриватБанку".

"Пан Данилюк знає, що я до нього добре ставився. Краще, ніж будь-яка людина з мого оточення. Тому я не згоден з його позицією, що він пішов через "ПриватБанк", - сказав Зеленський під час прес-марафону.

Читайте також"Мені не цікаві підкилимні ігри": Данилюк пояснивши причини своєї відставки із РНБО

Відео дня

Президент зазначив, що Данилюк хотів бути прем'єр-міністром України.

"Я йому сказав чесно: "Сань, ти нормальна людина, але я обрав іншу кандидатуру". Також складні відносини з Богданом (керівником Офісу президента Андрієм Богданом - УНІАН) теж вплинули на його рішення", - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка на посаду секретаря РНБО. Він змінив на цій посаді Олександра Турчинова.

27 вересня в Офісі президента України повідомили, що Данилюк написав на ім'я Зеленського заяву про відставку і глава держави розгляне її після повернення з США.

30 вересня президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк перебуває у власності держави з грудня 2016 року.

8 жовтня Господарський суд Києва вкотре раз переніс розгляд позову екс-акціонерів "ПриватБанку" Ігоря Коломойського та компанії Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій фінустанови в період його націоналізації.