У Раді з’явиться ТСК з питань відновлення суверенітету / фото УНІАН

Депутати ухвалили постанову про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України (№2268).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 316 народних депутатів із 390, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожРада ухвалила закон про електронний документообіг в законодавчій роботі

Відео дня

Відповідно до постанови, ТСК має забезпечити вивчення стану, а також вирішення питань взаємодії комітетів Верховної Ради (Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва; Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки; Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин; Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики) щодо протидії можливим загрозам національним інтересам України в ході підготовки та здійснення заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованих територій України.

ТСК має проводити у разі необхідності, але не рідше одного разу на місяць, у закритому режимі слухання з питань засад та критеріїв формування, способів реалізації державної політики щодо відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях за участю уповноважених представників президента України, Кабінету міністрів, Міністерства оборони, Збройних сил України, державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів.

Читайте такожДержава почне платити за доноси на корупціонерів: Рада прийняла закон

Також ТСК має готувати для розгляду Верховною Радою в установленому порядку законодавчі пропозиції щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях; формувати рекомендації щодо стратегічних та невідкладних заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях.

До складу Тимчасової спеціальної комісії входять 12 народних депутатів.

Голова ТСК - лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін, його заступник - заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Також до складу ТСК увійшли, зокрема, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич ("СН"), голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко ("СН") та заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

За результатами своєї роботи Тимчасова спеціальна комісія кожні три місяці готує звіт.

Висновки, пропозиції та рекомендації ТСК мають розглядатися у строки, запропоновані Тимчасовою спецкомісією, з попереднім визначеним на пленарному засіданні Верховної Ради режиму проведення такого пленарного засідання.

Постанова набирає чинності з дня ухвалення.