Горбатюк майже 5 років займався справами Майдану / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка неефективним та людиною, якій вигідний конфлікт.

Про це Рябошапка заявив в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

Читайте такожГПУ звільнила трьох прокурорів, які розслідували злочини проти Майдану

Відео дня

Коментуючи недопуск Горбатюка до атестації через неправильно оформлену заяву, генпрокурор заявив, що він особисто сидів з Горбатюком і його колегами і пояснював впродовж кількох годин, «що таке атестація, як і чому вона відбувається», але «Горбатюк послухав і зробив по-своєму».

«Чому так вчинив? Очевидно, що Горбатюку вигідний конфлікт. Горбатюк і конфлікт – це синоніми. Ми не можемо поставити знак рівності між Горбатюком і ефективністю, результатом роботи, але «Горбатюк» дорівнює «конфлікт». Постійне створення з себе образу жертви дає можливість захищатися від усіх», – сказав Рябошапка.

Очільник ГПУ зазначив, що його твердження засновується на статистиці роботи Управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке очолював Горбатюк. «Із 14,5 тисяч томів справ, напрацьованих за 5,5 років, 8 тисяч стосуються подій на Майдані. А решта – незрозуміло чого.Там – хтозна-що. Тобто половину свого робочого часу вони займатися не тим, чим повинні були», – додав Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Генпрокуратура не допустила до проходження атестації прокурора Олексія Донського та тоді ще керівника Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану. Донський пояснив, що він та Горбатюк написали заяви на проходження атестації не того зразка, який пропонували підписати в ГПУ, а в довільній формі. Через це їх не допустили до проходження атестації.