У Вакарчука виступили проти Мінських угод / фото УНІАН

Партія Святослава Вакарчука «Голос» вважає, що Україна повинна вийти з Мінського процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як йдеться в заяві на сайті політсили, на сьогодні Україна не може повернути Крим і Донбас на прийнятних для себе умовах, у зв'язку з чим необхідно заморозити ситуацію до посилення своїх позицій.

Читайте такожЄС: Україна показала конструктивний підхід щодо "Мінська", тепер чекаємо "позитивних кроків" від РФ

Відео дня

Однопартійці Святослава Вакарчука побоюються, що виконання «Мінська» призведе до зняття санкцій з РФ і втрати суверенітету Україною.

Як вважають в «Голосі», до виходу Києва з Мінського процесу змушує неготовність РФ до конструктивного діалогу.

«Але ми повинні посилювати військову спроможність України і бути готовими переважити в свою користь силове протистояння, якщо раптом воно відбудеться завтра», — заявили в партії.

«Україна повинна вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах: зупинитися, навести порядок, зібрати сили і спланувати мир на своїх умовах. І реалізувати цей план з сильної позиції — тоді, коли для цього з'являться реальні можливості», — йдеться в заяві.

Раніше про необхідність заморозити конфлікт заявив голова фракції «Голос» у Верховній Раді Сергій Рахманін.

Раніше УНІАН повідомляв, що екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін допустив відмову України від дотримання Мінських угод у разі, якщо Німеччина, Франція та інші держави доб'ються зняття санкційного тиску з РФ в Раді Європи.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році ЄС запровадив економічні санкції проти РФ, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов'язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував дію цих санкцій на півроку.

Востаннє рада ЄС продовжила дію до 31 січня 2020 року економічних санкцій, які пов'язані з фінансовим, енергетичним і оборонним секторами Росії.