Суд відправив Альперіна за ґрати / Скріншот

Вищий антикорупційний суд взяв одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого називають «хрещеним батьком контрабанди», під варту до 25 січня 2020 року з можливістю застави у 70 мільйонів гривень.

Про це йдеться в трансляції засідання, передає «Центр протидії корупції».

Прокурори просили взяти Альперіна під варту з заставою у 280 мільйонів гривень.

Відео дня

Бізнесмена затримали 27 листопада, а 28 листопада йому оголосили про підозру. Дії Альперіна, якого слідство вважає організатором корупційного злочину, кваліфікували за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу — «зловживання владою або службовим становищем».

Читайте такожСуд в Одесі взявся за бізнес "хрещеного батька контрабанди" Альперіна

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, в зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальної службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

За даними «Української правди», справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тис. дол.

Крім того, 26 листопада президент України Володимир Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ.

28 листопада детективи НАБУ повідомили Альперіну про підозру в організації корупційної схеми на митниці, в результаті якої державі завдано збитків на суму понад 77,7 млн грн.