Сегодня депутаты будут вибирать членов ВСЮ по своей квоте / vru.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, Гройсман доручив голові Лічильної комісії підготувати таємне голосування щодо обрання членів Вищої ради юстиції за квотою парламенту Олександра Черненка.

У коментарі журналістам лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк пояснив, що за квотою парламенту повинні призначатися три члени Вищої ради юстиції, але в даний час фракції "Батьківщина", "Самопоміч" і Радикальної партії ще не визначилися зі своєю кандидатурою.

Кандидатуру Маловатского внесла фракція «Блоку Петра Порошенко», а кандидатуру Мамонтової - фракція «Народного фронту».

Відео дня

Березюк підкреслив, що "ми маємо пропозицію для президента України, і президент в цілому підтримав його, що будемо зараз говорити з Радою коаліції, щоб знизити ценз для членів ради, тобто, зараз є вимога по 15 років судової практики, а ми пропонуємо знизити до 10, і це знизить пул для нашого вибору".

Читайте такожРада прийняла новий закон про режим воєнного стану

Березюк зазначив, що вчора на засіданні фракції "Самопоміч" було висловлено думку, що фракція готова підтримати кандидатуру Мамонтової.

"Що стосується Маловатського, то у нас до нього більше питань, і фракція до цього голосування вчора поставилася песимістично", - повідомив Березюк.

Як повідомляв УНІАН, Комітет з протидії корупції може рекомендувати у п'ятницю ВР відправити у відставку Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.