Руслан Хомчак / фото УНІАН

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак взяв участь у засіданнях військового комітету Організації Північноатлантичного договору на рівні начальників генеральних штабів у форматі з операційними партнерами Місії "Рішуча підтримка" (Афганістан), які відбулися в Брюсселі.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

Також, як зазначається, під час візиту до штаб-квартири НАТО Хомчак провів зустрічі із начальниками штабів оборони Збройних Сил Великої Британії й Румунії та начальниками генеральних штабів Збройних Сил Литви й Польщі.

Відео дня

Читайте такожУкраїна готова підтримати місію НАТО в Іраку своїми військовими

"Мова йшла про поглиблення військового діалогу між Збройними Силами України та арміями країн-членів НАТО, а також обговорювалися актуальні аспекти військового співробітництва", - зазначили в Міноборони.

Також Руслан Хомчак зустрівся з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, передає Голос Америки. Воєначальники обговорили поточну ситуацію в сфері безпеки в Європі.

У заяві прес-служби Об'єднаного комітету начальників штабів підкреслюється, що Україна є ключовим партнером НАТО і грає найважливішу роль в підтримці миру і безпеки в Європі.