Преследовавшие Евромайдан судьи теперь назначены на пожизненные должности / Фото УНИАН

Серед суддів, яких Верховна Рада призначила на довічні посади 21 травня, є Ірина Юхно та Олексій Рудюк, які переслідували активістів Євромайдану та Автомайдану під час відповідних подій взимку 2014 року.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав журналіст Сергій Іванов.

Юхно Ірина - суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, яку добре пам'ятають активісти нікопольського Євромайдану. Журналіст пише, що Юхно обмежила нікопольську організацію ВО "Свобода" у реалізації права на проведення масових заходів шляхом заборони розміщення наметів і тимчасових споруд, малих архітектурних форм та інших елементів споруд, проведення мітингів та інших будь-яких масових заходів у Нікополі у самий розпал Майдану – з 17 січня 2014 року по 16 лютого 2014 включно.

Відео дня

Крім Юхно, обрали також Рудюка Олексія, суддю Вишгородського районного суду Київської області, який позбавляв активістів Автомайдану права керування транспортними засобами.

Читайте такожУ справі про узурпацію Януковичем влади допитали вже чотирьох суддів КС

"Що цікаво, в Єдиному реєстрі судових рішень ці постанови відсутні, але є дані про апеляційні провадження з ним. Тут ви можете ознайомитися з думкою про роботу Рудюка адвоката Автомайдану Романа Маселко", - написав Іванов.

Також, в квітні 2013 року Рудюк ухвалював рішення про адміністративний арешт Максима Панова, голови Київської організації партії "Демократичний альянс" за пікетування тодішньої резиденції екс-президента України Віктора Януковича "Межигір'я".

Іванов додав, що за постанову про призначення цих суддів проголосували всі без винятку фракції Верховної Ради.