Фото УНИАН

Про це журналістам повідомив Ігор Шевченко.

«Крім Володимира Демчишина, який виступив категорично проти прийняття будь-якого рішення на підставі інформації, яка була озвучена, інші просто промовчали, і, таким чином, прем'єр-міністр сказав, що рішення прийнято, і швидше за все, він буде подавати подання до Верховної Ради», - сказав він.

Читайте такожУсі фракції коаліції підтримують відставку Шевченка з посади - нардеп

Відео дня

Також Шевченко заявив, що особисто Яценюк заважав його роботі на посаді міністра екології та природних ресурсів.

«Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не дає мені працювати. Три місяці на посаді я працював без єдиного заступника», - сказав він.

Раніше уряд України на своєму засіданні 24 червня ухвалив рішення внести у Верховну Раду подання про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів за вчинення дій, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Читайте такожЯценюк вигнав міністра екології Шевченка з засідання Кабміну

У поданні йдеться, що Шевченко був призначений міністром екології та природних ресурсів постановою Верховної Ради України від 2 грудня 2014 року "Про формування складу Кабінету міністрів України" за квотою депутатської фракції партії "Всеукраїнське об'єднання Батьківщина" у Верховній Раді.

Як стверджують у Кабміні, за час перебування на посаді міністра неодноразово фіксувалися факти порушення Шевченком законодавства, наслідком чого було проведення перевірок і підтвердження відповідних фактів.

Зокрема, згідно з повідомленням, в січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував в Об'єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці і безпідставно не взяв участь у засіданні уряду.

Крім того, Шевченко 6 червня о 14.30 чартерним рейсом вилетів на приватному літаку ТСТКN в особистих справах до м. Дрезден і повернувся 8 червня 2015 року о 16 год. (робочий день) з м. Ніцци також приватним літаком PHARO, наголошується у документі.

"Разом із цим відбувалася "приватизація" міністерства газовим олігархом, народним депутатом України Олександром Онищенком, зокрема, у період перебування на посаді міністра екології і природних ресурсів України Ігорем Шевченком було внесено подання про призначення на посаду голови Державної служби геології та надр Матвєєва П. С., який під час виборів народних депутатів у 2012 році був довіреною особою Онищенка, а також організовував роботу ТОВ "Надра Геоцентр", ПАТ "Пласт" та інших підприємств Онищенка", - йдеться у поданні.

Читайте такожТимошенко заявила, що за квотами "Батьківщини" ніяких міністрів не призначали

Крім того, продовжують у Кабміні, за підтвердженою міністром екології та природних ресурсів під час засідання уряду 17 червня інформацією, Онищенко сприяв перельотам на приватних літаках Шевченка за кордон. Міністр також підтвердив свої тісні дружні стосунки з Онищенком протягом десяти років.