/ УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук журналістам.

"У тому проекті, який передано (Венеціанській комісії) і опубліковано, я, принаймні, такого перехідного положення не бачив. Я вважаю, що правильно було б не влаштовувати чергу перших виборів в об'єднаних громадах, а провести вибори такі по всій країні, це було б правильно", - зазначив Ковальчук.

"Я не виключаю, що потрібно буде провести ще одні вибори", - додав він.

Відео дня

Читайте такожВенеціанська комісія позитивно оцінила зміни до Конституції щодо децентралізації

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман висловлював думку, що через два роки після внесення змін до Конституції в частині децентралізації мають бути проведені позачергові місцеві вибори.

За словами Гройсмана, потрібно передбачити перехідний період, під час якого ухвалити необхідне законодавство у зв'язку із внесенням змін до Конституції, оскільки доведеться змінити понад 500 законів та підзаконних актів. Це потребує часу, тому “через, наприклад, два роки провести ще одні позачергові місцеві вибори - нічого страшного немає, а навпаки, я думаю, що навіть класно було б”, зазначав спікер.

За словами голови ВР, таким чином через два роки можна було б сформувати нові обласні та районні ради, сформувати виконкоми.