REUTERS

Гуманітарне становище в Україні та практичні кроки, які вживаються урядом для захисту і допомоги нашим громадянам, які стали заручниками російської агресії та окупації на сході держави обговорили прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжніекс під час зустрічі у Києві.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, глава уряду відзначив тверду позицію і відданість української влади у справі порятунку громадян від гуманітарних проблем, викликаних діями російських сил та терористів на сході держави. Важлива увага була приділена темі співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями та допомоги тимчасово переміщеним особам.

Читайте такожАмериканський історик назвав країну, де праву вільно говорити російською загрожує найбільша небезпека

Відео дня

Окремо під час бесіди йшлося про захист прав людини.

"Яценюк закликав Комісара Ради Європи забезпечити постійний моніторинг стану дотримання прав людини на територіях України, тимчасово захопленими терористами та окупованими Кремлем, - на сході і в Криму. Брутальні порушення, які відбуваються там, мають бути в постійному полі зору міжнародних інституцій та отримати відповідну світову оцінку та осуд", - зазначається у повідомленні.