facebook.com/EuroMaydan

Про це адвокат сказав кореспонденту УНІАН.

За словами Насадчука, ні в самого Шапакіна, ні у членів його родини немає потрібної суми коштів, щоб внести визначений Апеляційним судом Києва розмір застави.

Захисник Шапакіна сказав, що він зараз не володіє інформацією, що така застава була внесена.

Відео дня

Читайте такожГузир відмовився коментувати звільнення підозрюваних у корупції прокурорів

Як сказав адвокат, якщо заставу внесли треті особи, то, щоб говорити про те, що застава була внесена, необхідно на руках мати оригінал документа, який би підтверджував внесення застави. Наразі в нього таких документів немає.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією ТСН Шапакін сьогодні вніс заставу у 6,4 млн грн і вийшов з СІЗО.

Нагадаємо, Шапакін до 27 липня має внести заставу у розмірі 6,4 млн грн.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Корнійця і Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

За даними прес-центру СБУ, в затриманих вилучено близько 500 тис. доларів та коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено 400 тис. доларів, а в заступника прокурора Київської області - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.

21 липня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію прокуратури, зберігши обрання запобіжного заходу у вигляді арешту Шапакіну та змінив право внесення застави у розмірі 6,4 млн грн.