Сенцов і Кольченко стали жертвами тоталітарного режиму / twitter.com/antony_monСенцов и Кольченко стали жертвами тоталітарного режиму / twitter.com/antony_mon

Звинувачення в тероризмі проти українського режисера Олега Сенцова й еколога Олександра Кольченка, справу яких зараз розглядає військовий суд в Ростові-на-Дону, є надмірними.

Про це заявили в правозахисній організації Amnesty International, повідомляє 5.ua.

Як заявляють в організації, ці звинувачення повинні бути зняті. Натомість Росія має розслідувати застосування тортур до активістів.

Відео дня

Прес-секретар українського представництва організації Богдан Овчарук напередодні був присутнім на засіданні суду. Він заявив, що є серйозні побоювання, що і Сенцов, і Кольченко стали жертвами режиму, оскільки виступали проти анексії Криму Росією.

Читайте такожУ російському суді ще один свідок відмовився виступити проти Сенцова Українцям закидають організацію терористичної групи і підпал двох офісів. Уся справа тримається на свідченнях ще двох учасників процесу, які раніше зізналися, але на суді - відмовилися від своїх свідчень і заявили, що давали їх під тиском.