Порошенко / president.gov.ua

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Під час вручення паспортів президент зазначив, що «велика кількість росіян, які розуміють реальний стан речей, роблять вибір: або ти залишаєшся з вільним світом, демократією і робиш все, щоб забезпечити торжество свободи та демократії, або мовчиш. І при цій мовчазній згоді коються дуже важкі злочини».

facebook.com/petroporoshenko

Глава держави додав: «Ваш приклад переконливо демонструє, що мовчати не можна, треба жити в ладу зі своїм сумлінням».

Порошенко також наголосив, що максимум, що вони можуть сьогодні зробити для Росії – «це забезпечити успіх України».

На думку президента, лише за цих умов можна буде відновити стосунки між вільною Україною та вільною Росією.

Читайте такожГайдар не хоче відмовлятися від російського громадянства, але дотримуватиметься законів України

Глава держави подякував Гайдар, Федоріну та усім росіянам, які знаходять у собі мужність висловлювати незгоду з діями правлячого в Росії режиму, за їхню активну сміливу громадянську позицію.

Президент побажав новим громадянам України не втрачати зв’язки з Росією.

«Ваша незаангажована позиція, думка та інформація з України як альтернатива кремлівській пропаганді є дуже важливою для мільйонів росіян», - сказав Порошенко.

М.Гайдар - російський політик, громадська діячка, журналістка радіо «Эхо Москвы». Засновниця і керівник Фонду соціальної допомоги та підтримки населення «Соціальний запит», раніше - координатор молодіжного руху «ДА!». Один із творців ініціативної групи «Я вільний!». З 2006 року — член Федеральної політради СПС, з 2008 року аж до розпуску партії — член президії. У 2009-2011 роках - заступник голови уряду Кіровської області з питань охорони здоров'я і соціального розвитку. Працювала в команді російських опозиціонерів Олексія Навального і Бориса Нємцова.
Нині - кандидат у заступники голови Одеської обласної державної адміністрації.