УНИАН

Про це повідомляється в постанові уряду від 5 серпня 2015 року, опублікованій на сайті Кабміну.

Згідно з документом, уряд призначив Державний комітет телебачення і радіомовлення органом, який здійснює функції з управління майном НТКУ.

Також Кабмін створив комісію з реорганізації Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, низки обласних і регіональних телерадіокомпаній та інших представників. При цьому головою комісії уряд призначив керівника Держкомтелерадіо Олега Наливайка, який повинен буде до 1 жовтня поінформувати Кабмін про результати проведеної роботи.

Відео дня

У постанові також зазначається, що Держкомтелерадіо також повинно провести інвентаризацію майна всіх підприємств, які мають увійти до складу суспільного мовника, і вжити заходів до їх реорганізації шляхом приєднання до НТКУ. При цьому оцінка майна Донецької, Луганської і Кримської ОДТРК буде проводитися "після відновлення конституційного ладу на тимчасово окупованих територіях".

Крім того, згідно з постановою, Держкомтелерадіо займеться забезпеченням оплати наданих НСТУ послуг з виробництва та трансляції телерадіопрограм відповідно до законодавства.

У свою чергу, комісія повинна буде надати пропозиції з визначення розміру статутного капіталу товариства, вжити заходів щодо реєстрації випуску акцій новоствореного акціонерного товариства, а також здійснити низку інших заходів з реорганізації. За результатами виконаної роботи Держкомтелерадіо має затвердити передавальний акт, надати уряду проект статуту товариства та прийняти рішення про випуск акцій НСТУ.

Читайте такожКабмін призначив Іщука головою концерну РРТ

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Згідно із законом встановлюється, що суспільне телебачення і радіомовлення утворюється у формі публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України", 100% акцій якого належить державі.

НСТУ утворюється на базі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, ТРК "Культура", "Укртелефільму" та понад 20 обласних і регіональних телерадіокомпаній.