mil.gov.ua

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ (МЗС). "Підписання зазначених угод завершило процес створення в Україні нормативно-правової бази для реалізації практичних проектів у рамках трастових фондів НАТО на підтримку України", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ Україні запрацюють п'ять трастових фондів НАТО на суму 5,4 мільйона євро

Від української сторони імплементаційні угоди підписав в.о. глави місії України при НАТО Єгор Божко, а зі сторони НАТО – генеральний менеджер Агенції НАТО з підтримки та постачання Майкл Лайден.

Відео дня

"Зазначені угоди стосуються реалізації двох трастових фондів: 1) з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців і 2) з реформування систем логістики і стандартизації Збройних сил України", - інформує МЗС.

Завданням трастового фонду з реформування систем логістики і стандартизації є надання підтримки Україні в удосконаленні логістичних спроможностей ЗСУ, інформаційних систем, організаційних структур і процесів відповідно до стандартів НАТО.

Трастовий фонд з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців спрямований на надання допомоги Україні у фізичній реабілітації (у тому числі протезуванні) військовослужбовців, поранених у ході проведення АТО, а також створенні в Україні відповідної системи.