Порошенко подчеркнул важность выборов в оккупированном Донбассе / Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко виступив зі зверненням, у якому пояснив свої дії, спрямовані на реінтеграцію окупованої частини Донбасу.

Глава держави попросив суспільство і політиків підтримати ці зусилля, повідомили УНІАН у прес-службі президента.

«Частина вітчизняних політиків ніби не розуміє, що ситуація не може повернутися в стан, в якому вона була до 1 березня минулого року… Що для реінтеграції територій потрібні надзвичайні мудрість та далекоглядність з українського боку. А ще складніше, ніж землі, повернути душі і серця людей», – йдеться у документі.

Відео дня

Читайте такожПорошенко: Якщо втратимо шанс повернути Донбас, ніхто в світі не говоритиме про повернення Криму

«Без Верховної Ради не буде виборів. Без виборів на окупованих територіях політичне врегулювання зайде в глухий кут. Втім, дехто з українських політиків і не приховує, що вони саме такого варіанту й прагнуть. Тому й пропонують «оточити, заблокувати та ізолювати», а також «відрізати та віддати». Але це просте, примітивне рішення, яке не потребує ані інтелекту, ані політичної волі на відновлення цілісності країни, ані дипломатичного хисту», – зазначив президент.

«Якщо втратимо шанс забрати назад Донеччину і Луганщину, хто в світі говоритиме про повернення Криму – з країною, яка розкидається територіями?», – наголошує глава держави.

Перемир’я на Донбасі президент вважає наслідком дипломатичних зусиль міжнародної коаліції на підтримку єдності України.

Також Порошенко закликав українців до згуртованості, адже Кремль після невдачі у війні на Донбасі намагається перенести протистояння всередину України.

Читайте такожПрезидент попередив, що у разі порушення перемир’я техніку блискавично повернуть на позиції

«В той час, коли весь світ об’єднався навколо України, нам ще більше потрібна внутрішня згуртованість, бо лише консолідація суспільства дозволить здолати нам зовнішнього ворога», - йдеться у зверненні глави держави.

Як повідомляв УНІАН, президент Петро Порошенко у зверненні до народу, яке транслювалося у неділю увечері на загальнонаціональних телеканалах наголосив на необхідності повного відновлення територіальної цілісності України.