REUTERS

Про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомили УНІАН у Департаменті політики і комунікацій МЗС.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, в ході зустрічі було обговорено низку питань щодо використання існуючих та створення нових механізмів залучення ООН до врегулювання ситуації на сході Україні.

Міністр поінформував генерального секретаря про хід переговорів, які відбуваються у рамках «нормандського формату», Тристоронньої контактної групи, а також про поточний стан виконання Мінських домовленостей та підготовки до проведення місцевих виборів у відповідності до міжнародних стандартів.

Відео дня

Читайте такожКлімкін прибув до Нью-Йорка, де відбудуться вибори непостійних членів Радбезу ООН

За даними МЗС, було наголошено на неприпустимості створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління з координації гуманітарних питань ООН на території окремих районах Донецької та Луганської областей, що спричинило протягом останніх місяців неможливість доставки та розподілу гуманітарних вантажів ООН та інших міжнародних організацій цивільному населенню.

Читайте такожГенсек ООН: Російські авіаудари ускладнили ситуацію в Сирії

«Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун запевнив у повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України та висловив готовність збільшити присутність Організації з метою деескалації та стабілізації ситуації на сході України», - підкреслюється в повідомленні.