REUTERS

У другому турі виборів мерів можливі три «гарячі точки» - Дніпропетровськ, Ужгород і Одеса.

Про це заявив на прес-конференції в УНІАН генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

«Виборча кампанія в Дніпропетровську супроводжувалася низкою скандалів, конфліктів і численними порушеннями виборчого законодавства», - сказав він.

Відео дня

За словами Кошеля, у Дніпропетровську спостерігається надвисока конкуренція між основними кандидатами, і тому КВУ очікує, що в другому турі може бути використаний весь спектр незаконних виборчих технологій.

Читайте такожПольські спостерігачі назвали українські міста, де відбулися найспокійніші вибори

Друга «гаряча точка», за словами Кошеля, це Ужгород. «Підставою для такої оцінки є те, що в місті Ужгород фактично потенційні переможці помінялися місцями. Тобто, якщо взяти експертні оцінки, якщо взяти результати соціологічних досліджень і якщо подивитися на якість ведення виборчої кампанії, то ми можемо говорити про те, що йде повне неспівпадіння прогнозів з результатами виборів», - сказав Кошель.

Крім того, він зазначив, що на «гарячу телефонну лінію» КВУ надходила інформація, яку «майже неможливо довести у процедурній частині стосовно підкупу виборців у переддень та у день виборів».

«В Ужгороді традиційно спостерігається висока конкуренція між кандидатами, певна епатажність кампанії. Також під час багатьох виборів спостерігається низка порушень виборчого законодавства, і у нас є всі підстави говорити про Ужгород як другу можливу «гарячу точку» на виборах 15 листопада», - додав Кошель.

Третьою «гарячою точкою», за словами Кошеля, стане Одеса. «В ході кампанії ми фіксували низку фактів порушень законодавства. Зараз спостерігаються масові факти невидачі копій протоколів для спостерігачів КВУ», - сказав він.

«Якщо брати великі міста, це три міста, де можуть бути значні проблеми», - додав Кошель.