REUTERS

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на главу Демократичної партії Сербії Санду Рашковіч-Івіч.

Зокрема, посольство закликало дотримуватися офіційної позиції Сербії, яка не визнала окупацію Криму РФ. У заяві дипломатів також йшлося про Косово.

"Ми вимагаємо від вас поважати допомогу з боку українського народу, яку він надає у боротьбі Сербії щодо невизнання незалежності Косово, за збереження миру у вашому краю", - сказано в ноті протесту посла України.

Відео дня

Читайте такожСтець призначив журналістку Джеппар своїм радником з питань інформаційної політики Криму

"Ще рік тому ми сказали: "Косово - це Сербія, а Крим - це Росія". Серби хрестилися в Косово, а росіяни хрестилися в Криму, а там де люди хрестилися - це їх батьківщина, і її неможливо відібрати", - сказала Рашковіч-Івіч, нагадавши, що Росія окупувала півострів "на підставі референдуму".

Читайте такожВже друге французьке видавництво зобразило Крим частиною Росії

Вона також додала, що не розуміє, чому їм вручили ноту протесту.

Крім представників Демократичної партії Сербії, нота протесту також була вручена сербського руху "Двері".

Як повідомляв УНІАН, 24-25 липня кілька депутатів парламенту Франції відвідали окуповану територію Автономної Республіки Крим. Поїздка не була узгоджена з українською стороною.

Міністерство закордонних справ Франції заявило, що поїздка окремих депутатів французького парламенту до окупованого Криму є порушенням міжнародного права.

МЗС України звернулося до компетентних органів України щодо необхідності заборони в'їзду в нашу країну французьким депутатам, які відвідали анексований Росією Крим. Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом візиту делегації французьких депутатів.