фото: УНИАН

Про це Ситник сказав у середу в Брюсселі в інтерв'ю журналістам.

"Ситуація зі створенням антикорупційної прокуратури і призначенням осіб на посади в ній мене бентежить більше, ніж інших. Ми не можемо розпочати повноцінні розслідування без антикорупційного прокурора", - сказав він.

Глава НАБУ підкреслив, що після прийняття Закону про прокуратуру було "втрачено два місяці, антикорупційний прокурор не був призначений 1 жовтня, і детективи Бюро не розпочали повноцінні розслідування". "Мені прикро, що цей процес затягнувся. Коли мене призначили на посаду, у мене було велике бажання почати роботу першого жовтня. 30 вересня детективи Бюро отримали доступ до єдиного реєстру досудових розслідувань, і 70 детективів були готові приступити до розслідування", - констатував він.

Відео дня

Читайте такожУ ЄС зажадали замінити "четвірку Шокіна" через проблеми у створенні антикорупційної прокуратури

Разом з тим, Ситник зауважив, що конкурсна комісія, в яку Верховна Рада та генеральний прокурор делегували своїх представників, була призначена відразу після прийняття закону.

"За цей час реально було призначити прокурора і розпочати роботу. Тому зараз ми змушені чекати. Що стосується публікацій в ЗМІ, то те, що називають "конфліктом", звучить виключно в заголовках. Моє ставлення до цього конкурсу таке - його завдання визначити не тільки кращого кандидата, а й провести конкурс так, щоб ні у кого з боку громадянського суспільства, ЗМІ, західних партнерів, які дуже уважно слідкують за цим процесом, не було сумнівів в його чесності, відкритості та прозорості", - заявив Ситник.

При цьому він зауважив, що з приводу представників у комісії генерального прокурора "є певні висловлювання з боку громадянського суспільства та західних партнерів". "Але вирішувати йому. Я вважаю, що завдання конкурсної комісії - забезпечити прозорий та відкритий конкурс. При тому складі цієї конкурсної комісії це зробити реально", - наголосив глава НАБУ.

Читайте такожЯценюк: без антикорупційного прокурора не буде траншу МВФ

Раніше УНІАН повідомляв, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє про відсутність конфлікту між Міністерством закордонних справ та Генеральною прокуратурою щодо створення антикорупційної прокуратури.