Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомили речник СБУ Олена Гітлянська та прокурор ГПУ Владислав Куценко.

“Так, інформація про затримання Корбана відповідає дійсності. Він затриманий серед інших фігурантів злочинного угруповання”, - сказала Гітлянська.

В свою чергу Куценко додав: “Наразі ми розглядаємо клопотання про безпосереднє затримання Корбана, ми вивчаємо питання щодо його керівництва цією злочинною організацією”.

Відео дня

Куценко зазначив, що основні статті Кримінального кодексу України, за якими проводяться спільні заходи з боку ГПУ і СБУ, це ст. 255 (створення та діяльність злочинного угруповання), ст. 191 (розкрадання майна) та 349 (викрадення людей).

"Як ви вже знаєте, відбуваються затримання, відбуваються працесуальні дії, у тому числі обшуки, допити", - заявив Куценко.

При цьому він наголосив, що жодної політичної складової у зазначених заходах немає.

"Нам не важливо, яку політичну партію представляють особи, з якими наразі проводяться слідчі дії, а також ті, яких затримано, важливо для нас лише те, що є факт їхньої участі у цій організації, її злочинній роботі, чи його немає", - заявив Куценко.

Читайте такожВ УКРОПі повідомили про затримання Корбана в Дніпропетровську

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Дніпропетровську СБУ затримала Корбана.

Прес-служба обласної організації партії “УКРОП” заявляла про обшуки у батьків Корбана, а також керівників Фонду оборони країни Павла Хазана та Наталії Хазан, а також у громадській приймальні народного депутата, члена політради «УКРОП» Бориса Філатова.

За словами Філатова, у затриманні Корбана брали участь 8 бійців спецпідрозділу "Альфа". Під час затримання вони не пред'явили будь-яких документів та не пояснили, на якій підставі здійснюють затримання політика і бізнесмена.