Андрей Портнов / Фото УНИАН

Якщо Євросоюзом не будуть принесені публічні вибачення, колишній перший заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов може вимагати компенсації за перельоти в Люксембург, адвоката та проживання в готелі.

Про це Портнов заявив в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН.

"Це може бути до 20 тисяч євро, але, так як Суд встановив, що я можу вимагати відшкодування моральної і матеріальної шкоди, то, можливо, за певних обставин, я включу в цей список і весь період мого проживання за кордоном", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПортнов мріє про показовий суд на Майдані над депутатами з нинішньої коаліції (відео)

Також Портнов підкреслив, що його імміграція - це наслідки політики української влади, яка призвела до міжнародних санкцій і його дискредитації.

"У зв'язку з цим, можливо, я спробую провести зв'язок між цими подіями. Це може бути дуже значна сума", - говорить він.

Як повідомляв УНІАН, Генеральний суд Європейського Союзу задовольнив скаргу колишнього першого заступника глави Адміністрації президента України Андрія Портнова на введення проти нього Радою ЄС санкцій у вигляді заморожування активів.

Довідка УНІАН. Євросоюз 5 березня 2014 року заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів та причетності до порушень прав людини в Україні.

5 березня 2015 року Євросоюз виключив з санкційного списку Портнова, а також екс-радника Януковича Ігоря Калініна, екс-голову Служби безпеки Олександра Якименка і сина екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексія.

Читайте повний текст ексклюзивного інтерв'ю Андрія Портнова для УНІАН.