беркут беркутовцы беркутовец / УНИАН

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН.

«У нас є бачення і особи, яких ми підозрюємо в убивствах, зокрема і в розгоні ходи 18 лютого в Маріїнському парку, коли в цілому загинули 10 осіб. В Кріпосному провулку у нас перевіряється смерть двох людей, і з приводу цих смертей повідомлено про підозру двом особам одного з територіальних підрозділів «Беркуту», командир якого в даний час знаходиться під вартою», - заявив він.

Читайте такожАдвокат Небесної сотні заперечив існування спецроти "Беркуту" під час розстрілу активістів Майдану (відео)

Відео дня

Горбатюк додав, що в даний час триває робота з встановлення бійців, які тоді діяли, тому не називає конкретних прізвищ і який саме це підрозділ.

Як повідомляв УНІАН, у ГПУ 17 листопада заявили, що направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира роти батальйону «Беркут» одного з територіальних управлінь внутрішніх справ, підозрюваного в причетності до злочинів під час подій на Майдані.

Підозрюваному, який утримується під вартою, інкримінується незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів і демонстрацій, яке було скоєно очолюваним ним підрозділом, виконання явно злочинного наказу з застосуванням фізичного насильства 18 лютого 2014 року під час силового розгону співробітниками правоохоронних органів громадян, які перебували на вулиці Інститутській і Кріпосному провулку в Києві (район урядового кварталу).

Читайте такожАрешт екс-"беркутівців" Зінченко та Аброськіна продовжили до 10 січня 2016 року

У минулому році Генпрокуратура передала до суду кримінальне провадження проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут» Сергія Зінченка і Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у центрі Києва.