Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час виступу в Лейденському університеті (Нідерланди).

За словами Порошенка, жителі районів Донбасу, які тимчасово залишаються під контролем бойовиків, переживають гуманітарну катастрофу.

Читайте такожПрезидент розповів, що утримує Росію за столом переговорів

Відео дня

«Коли ми говоримо про «Мінськ», це все дуже просто, це мій мирний план: будь-ласка, не вбивайте українців, давайте завершимо перемир’я, відведіть важке озброєння, звільніть заручників у російських тюрмах та на окупаційних територіях, звільніть Надію Савченко, вона капітан ЗСУ і народний депутат», - заявив президент.

Також він згадав про українського режисера Олега Сенцова, який перебуває за гратами в Росії.

«Це варварський підхід та варварські часи, і саме тому ми маємо зробити все можливе для імплементації Мінських домовленостей і для того, щоб принести мир в Україну», - наголосив Порошенко.

«Україні потрібні три речі: це відвід російських окупаційних військ з української території, закрити кордон, і вибори, вільні та незалежні вибори на території Донбасу. Дозвольте людям на Донбасі вибрати тих, хто буде їх представляти, а не призначати управителів з Москви», - сказав він і додав, що «для агресора це буде катастрофа».

Також він звернувся до європейців із закликом бути солідарними з Україною. «Будь-ласка, нехай Європа буде єдиною», - закликав Порошенко.