фото: УНИАН

Про це Лукаш повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Моєму адвокату Юрію Іващенко Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на невиправдано жорсткий. Рішення остаточне, оскарженню не підлягає. Домашній арешт змінили на утримання під вартою з можливістю внесення застави протягом 5 днів. Сума неймовірна – 2,5 млн. гривень", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожГПУ вручила повідомлення про підозру екс-заступнику міністра юстиції часів Януковича Іващенко

Відео дня

На думку Лукаш, "в справі досі немає аргументованих доказів, не з'явилося жодних нових обставин або зачіпок". "Залишилося все теж маревне звинувачення без підстав. І це при тому, що Юрій не порушував режим домашнього арешту", - написала екс-міністр.

Також, у своїй відповіді на один із коментарів до посту Лукаш заявила, що за Іващенко буде внесено заставу. "Світ не без добрих людей і застава буде внесена. Юрій зараз на свободі. У нас є 5 днів", - зазначила вона.

Читайте такожНа суді по Лукаш побили Добкіна (відео)

Нагадаємо, 26 листопада Печерський районний суд Києва обрав адвокатові екс-міністра юстиції України Олени Лукаш Юрія Іващенка домашній арешт як запобіжний захід.

Як повідомляв УНІАН, СБУ 5 листопада повідомила про затримання екс-голови Мін'юсту, яка перебувала в розшуку.

За даними Генпрокуратури, вона повернулася в Україну і була затримана в Києві. Датою її зникнення вважається 28 липня 2015 року.

У той же час Лукаш стверджує, що вона перебувала в Україні і не переховувалася від слідства.

Читайте такожСлідство вивчає причетність Лукаш до злочинів проти Евромайдана – прокуратура

Прокуратура 5 листопада повідомила затриманої про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами держбюджету в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Печерський районний суд Києва 6 листопада заарештував екс-міністра юстиції з можливістю внесення застави в розмірі 5,1 млн грн. У той же день народний депутат Вадим Новинський вніс заставу за Лукаш.