flickr.com/photos/zselosz

Про це повідомила член комітету Верховної Ради у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе ("Блок Петра Порошенка") за результатами візиту делегації комітету до Будапешта.

"Нас завірили в тому, що Угорщина підтримуватиме принаймні продовження санкцій проти РФ через її невиконання Мінських домовленостей", - написала вона.

Крім того, за її словами, "є політична підтримка надання безвізового режиму Україні", але "від нас чекають на подальші позитивні сигнали у виконанні нашої частини зобов'язань, а також зацікавлені в нашому успіху в реформах та економічному відродженні".

Відео дня

Читайте такожЛідери країн ЄС єдині в необхідності продовжити санкції щодо Росії ще на півроку - високопосадовець ЄС

Також Климпуш-Цинцадзе зазначила, що угорська сторона високо оцінила результати виборів Закарпатської обласної ради, до якої пройшли і угорці.

"Надзвичайно угорських колег цікавить майбутнє обладнання додаткових перетинів кордону між нашими країнами та підведення з нашого боку дорожньої інфраструктури під них. Готові надавати дешеві кредити, але, на жаль, поки в нас через низку причин (і часто пов'язаних з діяльністю автодору до 2014 року) нема формули, як залучити ці кошти", - розповіла депутат.

Але найбільше нарікань, за її словами, на усіх зустрічах українські депутати "отримали з приводу відсутності в Угорщині посла України".

Читайте такожТуск просить постійних представників країн ЄС розглянути вже у цю п'ятницю санкції для Росії