фото: УНИАН

Зокрема, в заяві партії зазначається, що під час брифінгу представники ГПУ заявили, що "у найважчі для країни дні оборони від російсько-терористичної агресії Геннадій Корбан разом із соратниками вів системну роботу з недопущення реалізації постмайданною владою старих корупційних схем та ліквідації економічної бази екс-регіоналів – лідерів сепаратизму Дніпропетровщини".

Водночас у партії сподіваються, що "попри цілком зрозуміле щире бажання чесних працівників ГПУ допомогти Геннадію Корбану, надалі вони не будуть використовувати для цього фальшиві документи та аудіозаписи".

Читайте такожНові докази у справі Корбана є підробкою ГПУ – адвокат

Відео дня

"УКРОП також висловлює подяку представникам ГПУ за ідейну підтримку головних програмних цілей та завдань партії, зокрема забезпечення високого рівня заробітних плат для працівників правоохоронної та судової системи України з метою знищення базових чинників, які змушують нових правоохоронців вдаватись до старих корупційних практик", – сказано в заяві. 

В УКРОПі переконані, що «подальше неупереджене та незалежне розслідування так званої «справи Корбана» беззаперечно доведе сфальшованість цього політичного переслідування, встановить його замовників, виконавців та їхні справжні мотиви».

«Ми з нетерпінням чекаємо на нові, але справжні підтвердження патріотичної та прозорої діяльності Геннадія Корбана як під час його роботи на державній посаді, так і як громадського діяча – одного з організаторів волонтерського руху та політика, голови політичної ради опозиційної партії», – наголошується в заяві.

Читайте такожЯценюк про ситуацію з Корбаном: Це дуже далеко від високих стандартів чесного, незалежного суду

У партії також подякували представникам ГПУ «за професійну підтримку діяльності Геннадія Корбана під час перебування на посаді заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації» та привітали з прийдешніми святами, побажавши провести 2016 рік зі спокійною совістю.