ъ

Про це адвокати Корбана Олександр Лисак та Олексій Шевчук заявили на прес-конференції в УНІАН.

"Я хотів би зазначити, що саме слідчий суддя Чаус в ухвалі про зміну запобіжного заходу визначив місце утримання Корбана Геннадія Олеговича - Київський слідчий ізолятор, вулиця Дегтярівська, 13", - сказав Лисак.

При цьому він зазначив, що суд, який визначив саме Київське СІЗО місцем утримання Корбана під вартою, "не був наділений правом визначати місце перебування особи".

Відео дня

Читайте такожУ повному тексті рішення суду про арешт Корбана багато дивних моментів - адвокат

"Чим керувався слідчий суддя, визначаючи місце тримання Корбана, мені невідомо", - сказав Лисак.

У зв'язку з цим адвокат висловив сподівання, що Апеляційний суд Києва дасть оцінку такому рішенню судді Чауса.

Лисак нагадав, що Корбан потребує лікування, тому що у нього проблеми з серцем.

Разом з тим адвокат заявив, що офіційної інформації про реальне місце перебування Корбана у сторони захисту немає. "Сьогодні цілий ранок розвозили запити по всіх установах, куди тільки можна, щоб отримати інформацію до завтрашнього судового засідання", - сказав Лисак.

Читайте такожЮристи, правозахисні та громадські організації заступилися за Корбана

У свою чергу адвокат Шевчук заявив, що "на сьогоднішній день нам місце знаходження Корбана невідомо".

За його словами, адвокати направили відповідні запити у всі відомі їм установи для того, щоб самостійно з'ясувати, де знаходиться Корбан.

"Оскільки для подальшого ходу справи нам потрібно отримувати відповіді на запити, комунікувати з тим закладом, де буде знаходитися Корбан, щоб розуміти і стан нашого підзахисного, і чи надається йому допомога", - сказав Шевчук.

Читайте такожАдвокат Томчук спростувала "розмову" з Денисенком і заявила, що ГПУ зізналася у незаконному прослуховуванні правозахисників

Як повідомляв УНІАН, 28 грудня суддя Дніпровського райсуду Києва Чаус задовольнив клопотання прокуратури про взяття Корбана під варту терміном на 60 діб.

При цьому суддя не врахував, що Корбану 25 грудня в Інституті ім. Амосова зробили операцію - подвійне стентування, і він повинен перебувати в медичному закладі під наглядом лікарів.