REUTERS

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa, таке рішення очільник міжнародної організації прийняв на тлі ескалації напруження між країнами.

"Під час свого перебування у країнах спеціальний представник має оцінити можливий вплив нинішнього напруження між країнами (Іраном та Саудівською Аравією - ред.) на мирний процес, погоджений у Відні (щодо розв'язання конфлікту в Сирії - ред)", - повідомив речник ООН.

Читайте такожРосія готова стати посередником у конфлікті між Іраном та Саудівською Аравією

Відео дня

Він також наголосив, що ця суперечка між Ер-Ріядом та Тегераном не повинна вплинути на ситуацію в регіоні.

Як відомо, на конференції у Відні було узгоджено графік політичного врегулювання конфлікту в Сирії. Представник ООН вже відбув в Ер-Ріяд. Протягом тижня він має намір відвідати Тегеран.

Як повідомляв УНІАН, Саудівська Аравія заявила про розрив дипломатичних відносин із Іраном на тлі конфлікту, що розгортається через страту шиїтського проповідника.

Читайте такожПогром у посольстві Саудівської Аравії в Тегерані: фоторепортаж Reuters

Нагадаємо, 2 січня влада Саудівської Аравії повідомили про страту 47 осіб, в тому числі шиїтського богослова Німра аль-Німра, одного з лідерів місцевої шиїтської громади.

У зв'язку із стратою проповідника у багатьох країнах регіону (Бахрейні, Ірані і самої Саудівської Аравії) пройшли акції протесту. В Ірані Меджліс закликав МЗС країни знизити рівень дипломатичних відносин з Ер-Ріядом. МЗС Ірану заявило свій офіційний протест з приводу дій саудівської влади.