акадыров / youtube.com

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

"На меті каральних операцій: унеможливлення професійної діяльності незалежних журналістів та ЗМІ, знищення свободи висловлення думок, залякування населення та унеможливлення проявів будь-якої незгоди із репресивною політикою нинішньої "кримської влади", - сказано у ньому.

Відомство прокоментувало черговий прояв такої політики окупантів - затримання журналіста Заїра Акадирова.

На думку міністра Юрія Стеця, це свідчить про "остаточне вбивство свободи слова в Криму".

Читайте також"Кримняша" Поклонська зачитала звинувачення щодо активістів, які виступали проти анексії Криму

"Затримання та допит кримського журналіста Заїра Акадирова, а також шантаж та невмотивоване застосування сили до нього з боку російських силовиків – представників сумнозвісного ОМОНу – демонструють безпринципне нехтування окупаційною адміністрацією не тільки власним, російським, законодавством і нормами міжнародного права, але й є прикладом цинічної зневаги до прав людини та світових стандартів професійної етики", - йдеться в заяві.

Мінінформполітики також повідомляє, що звернулося до прокуратури Автономної Республіки Крим з вимогою виявити всі факти правопорушень й встановити відповідальних за перешкоджання професійній діяльності кримського журналіста.

Акадиров був затриманий напередодні біля будівлі Верховного суду Криму, де проходило засідання у "справі 26 лютого", згодом "поліція" відпустила його.