zp.comments.ua

Про це заявив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, йдеться в статті української редакцій "Німецької хвилі". Він зазначив, що працевлаштування звільнених працівників правоохоронних органів є серйозною проблемою.

Читайте такожУ поліції пояснили ситуацію з переатестацію підозрюваних екс-"беркутівців"

Як зауважують експерти, багато правоохоронців, які приходять на переатестацію, мають вкрай низьку професійну підготовку. Крім цього, більшість колишніх правоохоронців мають вузькоспеціалізовані знання й володіють спеціальними навичками, які в цивільному житті важко застосувати, особливо коли ринок праці перенасичений, як в даний час в Україні. 

Відео дня

Керівник Центру дослідження правоохоронної діяльності Олег Мартиненко припустив, що звільнені правоохоронці можуть "поповнити чорний ринок праці, де ніхто не платить податки, або шукатимуть роботу в кримінальних структурах".

Між тим, як зазначається в статті, чимало вже звільнених працівників правоохоронних органів сподівається на суд. Вони гуртуються у соцмережах , де обговорюють можливості оскарження рішень МВС про звільнення та шляхи повернення на службу вже до лав Національної поліції через суд.