УКРОП

Про це свідчить присутність на засіданні Апеляційного суду столиці у справі Корбана 22 січня представників іноземних держав – головних зовнішньополітичних партнерів України. Таку думку на своїй сторінці в мережі Facebook висловив написав народний депутат, член політради УКРОПу Віталій Купрій.

Читайте такожВРЮ 28 січня розгляне справу щодо судді Чауса, який обирав запобіжний захід Корбану

Нардеп нагадав, що за розглядом апеляційної скарги адвокатів політика на його арешт стежили дипломати представництва ЄС, посольства США і провідних країн Євросоюзу – Німеччини та Польщі.

Відео дня

За словами Віталія Купрія, це серйозний сигнал владі, який свідчить про те, що справа Геннадія Корбана стала політичним феноменом внутрішньої політики України, яскраво демонструє відсутність реформ в судовій і правоохоронній системах.

«Це свідчить про усвідомлення партнерами України політичну вмотивованість арешту і судового процесу по справі Корбана», – констатував політик.

Він додав, що, спираючись на зафіксовані факти порушень і впливу на судовий процес по справі голови політради УКРОПу, міжнародне співтовариство робить висновки про хід задекларованих владою реформ і її неготовність імплементувати проголошені європейські і загальнодемократичні цінності про верховенство права і незалежність судової системи.

«Вважаю, що влада повинна задуматися про наслідки судово-прокурорського свавілля в державі і зупинити цей безлад», – резюмував Віталій Купрій.