Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на загальних зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування-членів Асоціації міст України сьогодні в Києві.

"Закликаю вас (представників органів місцевого самоврядування - УНІАН) разом з урядом і народними депутатами вже зараз, ще до того, як будуть проголосовані у другому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації, активно долучатися до написання нових законів", - зазначив він.

"Їх, за нашими підрахунками, потрібно близько 500 нових або видозмінених. Насамперед, мова йде про нову редакцію закону про місцеве самоврядування", - додав президент.

Відео дня

Читайте такожПорошенко наполягає на забороні неприйнятних для України ідей федералізму

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня 2015 року Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації.

Згідно з регламентом ВР, парламент приймає відповідний законопроект у першому читанні, мінімум, 226 голосами. На наступній сесії для остаточного прийняття закону про внесення змін до Конституції потрібно не менше 300 голосів народних депутатів.

9 грудня у Комітеті ВР з питань правової політики та правосуддя відзначили, що, якщо до кінця поточної сесії (2 лютого) конституційний законопроект про децентралізацію не буде розглянуто, він буде вважатися відхиленим.

Читайте такожПорошенко розповів, коли можуть бути ухвалені зміни до Конституції щодо децентралізації

Разом з тим 19 січня 2016 року до Конституційного Суду надійшло подання 51 народного депутата (переважно з фракцій "БПП" і "Народний фронт") щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції "на наступній черговій сесії Верховної Ради України" в контексті прийняття змін до Основного Закону в частині децентралізації.

Депутати просять КС роз'яснити: мова йде про наступну за номером сесію парламенту або ж "мається на увазі будь-яка інша наступна сесія Верховної Ради".