Биндзайль  / ity.kharkov.ua

Про це він сказав під час круглого столу "Україна у пріоритетах головування Німеччини в ОБСЄ у 2016 році", організованому Фондом Конрада Аденауера та Українським незалежним центром політичних досліджень, передає кореспондент УНІАН.

Німецький дипломат наголосив, що його країна зацікавлена у функціонуванні системи, де домінуватиме довіра та спільна безпека у Європі.

Читайте такожУкраїна свої зобов’язання за Мінськими угодами виконує – представництво України при ЄС

Відео дня

"ОБСЄ перебуває у кризовій ситуації архітектури європейської безпеки. Німеччина погодилася головувати в ОБСЄ у той момент, коли ця криза вже була очевидною. В той же час ми залучені до ініціатив врегулювання конфліктів, більшість яких відносяться до так званого Мінського процесу і зосереджені на вирішенні конфлікту на Донбасі", - сказав Біндзайль.

Представник німецької дипломатії зазначив, що для ефективного функціонування ОБСЄ у вирішенні поточних проблем організація потребує адекватних ресурсів та фінансування.

Читайте такожШтайнмаєр та Клімкін обговорили у Відні подальше впровадження Мінських угод

На його переконання, криза на Донбасі є викликом спільній європейській безпеці та порушенням міжнародного права. Тому дуже важливо дотримуватися міжнародних принципів.

Читайте такожДелегації з РФ не буде: Німеччина відмовила у візі російському міністру АПК

"І ми не будемо поступатися у цьому питанні", - підкреслив Біндзайль.

Дипломат вважає, що Росія шляхом намагання анексувати Крим та вторгненням на Донбас кинула виклик мирній співпраці та спільній безпеці.

За його словами, ФРН продовжить вживати зусилля як в ОБСЄ, так і в рамках "нормандського формату" для розв'язання ситуації в Україні.