владимир шульга / Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Сумської області.

Коментуючи рішення суду, прес-секретар обласної прокуратури Наталія Науменко зазначила, що прокуратура категорично не погоджується із запобіжним заходом, обраним Шульзі, однак позбавлена можливості його оскаржити.

Читайте такожНа Луганщині СБУ викрила поліцейського, який працював на ФСБ

Відео дня

"Сьогодні Зарічний районний суд м. Суми відхилив клопотання прокуратури Сумської області про обрання колишньому народному депутатові України запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 1,28 млн грн та призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, зобов’язавши його прибувати до слідчого прокуратури один раз на тиждень, повідомляти про зміну місця проживання та здати закордонний паспорт до відповідного органу. Прокуратура категорично не погоджується з таким рішенням суду, однак, відповідно до ст. 309 КПК України воно оскарженню не підлягає. Водночас суд визнав обґрунтованим повідомлення про підозру вказаній особі", - зазначила Науменко.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура Сумської області підозрює народного депутата України VII скликання, екс-голову ОДА Володимира Шульгу в ряді службових злочинів.

20 січня йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Встановлено, що в липні 2014 року підозрюваний, обіймаючи посаду голови Сумської ОДА та будучи народним депутатом України, отримав заробітну плату за період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про нібито службове відрядження до міста Київ. За фіктивне відрядження до Києва, під час якого він фактично перебував в Австралії і Вануату, Шульзі нарахували близько 5 тис. грн.

Окрім того, екс-голова ОДА в листопаді 2014 р. шляхом обману та зловживання довірою переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, яка 24 жовтня 2014 р. була затримана правоохоронцями за підозрою в одержанні хабара, перерахувати на банківські рахунки своїх знайомих понад 1,2 млн грн нібито для внесення застави. Чоловік, позичив вказану суму і виконав вказівку депутата, однак той розпорядився коштами на власний розсуд, не сплативши заставу.

Читайте такожУ СБУ назвали фейком "інформацію" від пропагандистського каналу LifeNews про загрозу терактів ІДІЛ в Україні

Довідка УНІАН. Володимир Шульга - народний депутат України 7-го скликання від партії ВО "Батьківщина".

2 березня 2014 р. указом в.о. президента України Олександра Турчинова призначений головою Сумської ОДА. Звільнений з цієї посади 16 вересня 2014 р. президентом Петром Порошенком напередодні позачергових виборів до ВР України.

Із вересня 2015 - проректор Київського Національного Авіаційного університету.