Фото УНИАН

Про це заявив голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський. "На цей нідерландський референдум, ніхто ще не знає, як на нього відповісти. Нам потрібно все зробити, щоб він закінчився позитивним результатом для України, а не спекулювати, що зробити, якщо цей референдум принесе негативний результат", - наголосив Ян Томбінський.

Читайте такожКіпр передав Раді ЄС грамоти про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Він сказав, що з боку європейських структур нідерландській стороні надається відповідна інформація, яким чином пояснювати громадянам необхідність підтримки Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Відео дня

"Але нам також треба показувати якісь позитивні сигнали і з України", - сказав дипломат.

Ян Томбінський переконаний, що кампанія щодо референдуму була проведена і організована противниками Угоди про асоціацію. "Тими, які більше про негативний результат зацікавлені", - сказав він.

Посол заявив, що Нідерланди - це прагматична країна, якій треба показувати результати, потенціал та можливості.

"Для цього потрібно багато заходів з боку України. Це захист інвесторів, (розвиток) усіх елементів боротьби з корупцією, щоб можна було створювати рівні можливості для усіх сторін, які зацікавлені в економічних стосунках з Україною. І також показувати хороші українські продукти на європейському ринку", - заявив Ян Томбінський.