REUTERS

Про це він сказав у програмі «10 хвилин з прем’єр-міністром», повідомляє прес-центр Кабміну.

Яценюк наголосив, що політична дискусія про необхідність зміни Кабінету міністрів триває «з першого дня, коли цей уряд був призначений».

Читайте такожЯценюк назвав принципи, за якими урядова команда готова продовжити працювати

Відео дня

Він підкреслив, що президент і народні депутати мають право внести до парламенту резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів України.

«Якщо будь-хто з наших політичних діячів вважає, що цей уряд не виконує програму і не проводить реформи, це означає, що до парламенту можна внести 150 голосами резолюцію недовіри уряду і проголосувати відповідну відставку», - сказав Яценюк.

При цьому він закликав політиків не лякати уряд відставкою.

«Але перестаньте нас лякати відставкою. Ми прийшли сюди працювати задля реальних змін в країні. І зараз мова іде не про персоналії, а про конкретні ціннісні речі. Про економічну програму стабілізації ситуації в країні і про політичну стабільність в Українській державі.

Читайте такожОкупанти відреагували на можливу заборону сепаратиських книжок в Україні

«Моя команда і я не будемо зупинятися на половині дорозі в проведенні реформ. Саме тому українські міністри прийняли рішення повернутися назад до уряду для того, щоб проводити ці зміни в країні на тих принципах, які щойно виголошені. Якщо в будь-кого іншого є альтернативна програма, чи він не поділяє ті принципи, які були проголошені, беріть відповідальність на себе. Але ми будемо далі продовжувати іти цим шляхом. Шляхом побудови сильної, суверенної європейської України», - наголосив Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко заявляв, що уряд необхідно негайно «перезавантажити», але міністри-реформатори та їхні команди мають залишитися.

На відставці уряду наполягають парламентські фракції «Батьківщина» та «Об’єднання «Самопоміч».

3 лютого Айварас Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України. Він заявив, що подає у відставку у зв'язку з політичним тиском з боку першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка і Адміністрації президента. Абромавичус підкреслив, що його рішення остаточне і не підлягає перегляду в існуючих умовах.

4 лютого відбулося екстрене засідання уряду, під час якого свої заяви про відставку відкликали глави Мінагропроду Олексій Павленко, МОЗ Олександр Квіташвілі, Мінінформполітики Юрій Стець. Водночас міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавічус своєї заяви про відставку не відкликав.

Тоді ж міністр інфраструктури Андрій Пивоварський сказав, що може відкликати свою заяву про відставку за певних умов.