president.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається в повідомленні, Порошенко підкреслив, що Україна продовжить реформи, незважаючи на кризу в стосунках між Урядом та парламентською коаліцією. Президент наголосив на необхідності перезавантаження Кабінету Міністрів без дострокових парламентських виборів, які лише поглиблять політичну кризу та погіршать умови для проведення реформ.

Читайте такожЗаява МВФ свідчить про необхідність прискорення реформ - Яресько

Відео дня

Він також підкреслив, що налаштований на рішучі дії для забезпечення політичної і фінансової стабільності в державі.

Президент України і Директор-розпорядник МВФ домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу взаєминам з Міжнародним валютним фондом. Вони також погодилися щодо необхідності термінового ухвалення українським парламентом усіх реформаторських законів, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародний валютний фонд стурбований розвитком ситуації в Україні, ослабленням реформи державного управління і відсутністю ефективної боротьби з корупцією. У зв'язку з цим фонд може припинити програму співпраці з Україною, оскільки дуже складно буде її реалізувати.

На думку Лагард, Україна ризикує повторити минулий досвід згортання реформ.