Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на прес-конференції, коментуючи заяву президента Петра Порошенка стосовно недоцільності надання НАБУ права прослуховувати телефони.

“Там не прозвучало такої відвертої відмови. А сьогодні в Кримінальному процесуальному кодексі прописано, що зняття інформації з каналів зв'язку здійснюють уповноважені підрозділи Нацполіції, але чомусь вони цього не роблять, і Служби безпеки. Ми б хотіли мати автономний доступ до каналів зв'язку, і для цього потрібно в законодавстві у перелік додати Антикорупційне бюро”, - сказав Ситник.

Також він додав, що на сьогодні для прослуховування телефонів НАБУ звертається до Національної поліції та СБУ.

Відео дня

За словами Ситника, у зв’язку з цим існує ризик витоку інформації, оскільки НАБУ не може самостійно прослуховувати телефони.

Читайте такожМіністр інфраструктури Пивоварський заявляє, що НАБУ завело на нього справу

Як повідомлялося, 9 лютого Порошенко під час наради з керівним складом, детективами і співробітниками НАБУ не підтримав надання Антикорупційному бюро можливості проведення негласних слідчих розшукових дій - прослуховування телефонів.

Порошенко, зокрема, висловився проти зняття інформації з каналів зв'язку детективами НАБУ.

Читайте такожНАБУ допитає Кононенка слідом за Абромавичусом

Він зазначив, що доступ до цієї інформації - це обмеження прав людини.

"На жаль, ще з радянських часів є "традиція", коли цим правом силові органи дуже зловживають", - зазначив Порошенко. У зв'язку з цим він висловився на користь співпраці НАБУ з СБУ.