Фото УНИАН

Про це сказав журналістам перший заступник голови парламенту Андрій Парубій після прес-конференції в Міністерстві фінансів.

"За моїм аналізом, немає достатньої кількості голосів для відставки уряду. Але головне - що немає бачення того, хто буде працювати далі, як вибрати новий уряд", - сказав він.

При цьому Парубій зазначив, що парламент розгляне кандидатури на вакантні посади в уряді.

Відео дня

Читайте такожПорошенко хоче відправити Яценюка у відставку, шукає йому заміну - ЗМІ

"Звісно, що є вакантні посади. Звісно, будуть пропозиції по вакантним посадам, в першу чергу, щоб вони були заповнені, доукомплектувати уряд. Звісно, це питання буде вирішено. Не впевнений, що у вівторок, але найближчим часом", - підкреслив перший заступник голови ВР.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів визначив свої вимоги до всіх гілок влади, у разі невиконання яких члени уряду подадуть у відставку. Зокрема, це ринкова зарплата для керівництва міністерств, нова програма коаліції, завершення приватизації, реформа адміністрування податків і недопущення політичного тиску на членів Кабміну. Міністри готові чекати виконання цих вимог до 16 лютого 2016 року, коли Верховна Рада буде розглядати звіт уряду про результати діяльності за рік.

Читайте такожЯресько: у випадку зміни уряду МВФ зробить паузу в кредитуванні України

3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку. Таке рішення він прийняв у зв'язку з політичним тиском з боку першого заступника голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенко» Ігоря Кононенка і Адміністрації президента. Абромавичус підкреслив, що його рішення остаточне і не підлягає перегляду в існуючих умовах.