лысенко / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Країна-агресор РФ продовжує напружувати обстановку у східній Європі і перш за все на прилеглих до України територіях. У повну бойову готовність приведені війська південного та центрального військових округів Росії, підрозділи повітрянодесантних військ та транспортна авіація», - зазначив він.

Читайте такожРосія посилила своє угруповання окупаційних військ у Криму

Відео дня

«Під виглядом військових навчань на півдні РФ та на території Кримського півострова задіяно 8,5 тис. осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків та гелікоптерів та 50 кораблів. У Крим прибув начальник Генштабу ЗС РФ генерал Герасимов. За оперативною інформацією, сьогодні вранці, у безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ «Град» (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та самохідні артилерійські установки», - додав Лисенко.

Читайте такожКремль повторює радянські репресії і геноцид кримських татар у Криму – МЗС

При цьому, за словами речника АП з питань АТО, росіяни з метою прикриття свого посиленого угрупування розгорнули димову завісу.

«Такі акції свідчать про недружні наміри РФ щодо нашої держави. Тому військове командування України вживає адекватних заходів», - заявив він.