REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявляє, що санкції проти Росії будуть діяти до повернення Україні контролю над держкордоном та виведення усіх іноземних збройних сил з української території.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у ході президентських дебатів під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Читайте такожПорошенко розповів про "альтернативну Європу" на чолі з Путіним

Відео дня

«Санкції ЄС (проти Росії - УНІАН) прив’язані до низки важливих речей: перш за все – це повернення контролю над українсько-російським кордоном. Через цей кордон постійно щодня російські війська, російське озброєння заїжджало до моєї країни. Якщо контроль не буде повернуто Україні – то будуть санкції», - підкреслив Порошенко.

«По-друге – це відведення усіх іноземних збройних сил з української території. У нас є докази, і це не лише десятки російських паспортів, які я минулого року тут демонстрував, це велика кількість доказів: фотографії з супутників, з безпілотних літальних апаратів, це розповіді свідків-українців, які мешкають на території, що наразі є окупованою, і десятки російських солдат, яких ми затримали та показали цьому світові як доказ агресії», - додав Порошенко.