REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила журналістам після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

“Більше того, я вважаю, що цю постанову мусять підписати всі фракції колишньої коаліції, тому що зараз її вже, на жаль, не існує”, - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, на зустрічі з президентом було обговорено ситуацію навколо голосування за висловлення недовіри уряду.

Відео дня

На її думку, необхідно “піти іншим шляхом, який передбачає Конституція”. “Цей уряд мусить піти у відставку. Але тепер ми півроку не можемо його відправляти, бо вчора голосування провалилося”, - сказала вона.

Як сказала Тимошенко, “ми запропонували скористатися іншими положеннями Конституції та внести постанову про звільнення прем'єр-міністра України”. “Це те, що Конституція допускає, і до кінця цього тижня ми б могли, якщо б знайшли консенсус серед демократичних сил, мобілізували всіх, хто з поважних причин не був у Верховній Раді під час голосування за відставку уряду, і могли б до кінця цього тижня проголосувати постанову про відставку прем'єр-міністра, яка за собою тягне також відставку уряду”, - сказала Тимошенко.

Читайте такожЯценюк розповів про переговори з Ляшком щодо зміни складу коаліції

Таким чином, за її словами, можна було б створити нову коаліцію на базі демократичних сил, і жодних “гібридних” варіантів не може бути. "І створити технократичний уряд, в якому категорично не буде ніяких політичних квот, який не буде нав'язаний новому технічному прем'єр-міністру, який не буде створений в кулуарах по домовленості з кланами", - заявила Тимошенко.

“Якщо не буде такого рішення і якщо насправді цей так званий “статус-кво олігархічний” залишиться в парламенті й уряді, тоді, я вважаю, що всі демократичні сили в парламенті мусять вийти з коаліції”, - сказала вона і додала, що це стосується не лише фракцій, але й персонального виходу депутатів зі складу коаліції.

Читайте такожЯценюк: політична криза в Україні штучна, її мета – дострокові вибори в Раду

Як наголосила Тимошенко, “ми мусимо запустити процес відліку 30 днів щодо нестворення коаліції, і тоді треба йти на дострокові парламентські вибори”.

Тимошенко також повідомила, що метою її зустрічі з Порошенком було обговорення шляхів виходу із патової політичної ситуації. “Такі шляхи, які посилять Україну, збережуть всі надії і шанси на суттєві зміни з перетворення України в сильну європейську державу”, - сказала вона.

Як зазначила лідер "Батьківщини", вона не може сказати, що “домовилися” з президентом. “Тому що президент зараз збирає свою фракцію. Після того він буде ще запрошувати різних лідерів фракцій”, - пояснила Тимошенко.

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого Верховна Рада 247-ма голосами визнала роботу уряду незадовільною, але постанову про недовіру Кабміну не підтримала. Заза висловлення недовіри уряду проголосували лише 194 депутата.

Читайте такожУ "Народному фронті" заявили, що "Батьківщина" давно намагається дестабілізувати ситуацію в державі

Сьогодні, 17 лютого, фракція «Батьківщина» заявила про вихід із парламентської коаліції.