REUTERS

Російський лідер Володимир Путін на прес-конференції з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном заявив, що наступний крок у виконанні Мінських домовленостей повинна зробити Україна, а санкції проти РФ пов'язувати з ними не варто.

Читайте такожМеркель готова скасувати санкції проти РФ "скоріше сьогодні, ніж завтра", але поки немає підстав - Reuters

"Пов'язувати зняття санкцій з боку Євросоюзу з остаточним рішенням, доведенням до логічного завершення Мінського процесу, безглуздо сьогодні, тому що, повторюю, не на боці Росії знаходиться цей м'яч (виконання Мінських домовленостей - УНІАН). Ми ставимося до цього спокійно, впевнені, що рано чи пізно це станеться, нормалізація відносин між Росією і Євросоюзом", — цитують Путіна "РИА Новости".

Відео дня

"Але, мені здається, що будь-який об'єктивний спостерігач сьогодні бачить, що м'яч на боці української влади. Це вони, насамперед, повинні виконати ці умови Мінських угод", — стверджує російський лідер.

Читайте також"Ніякої альтернативи діалогу немає": У Меркель посперечалися з Медведєвим через слова про нову "холодну війну"

Як повідомляв УНІАН, глава Міністерства закордонних справ Данії Крістіан Йенсен заявив, що відсутність реформ в Україні може підірвати її підтримку з боку ЄС у політиці санкцій проти Російської Федерації.